Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Sākas “Muzikālās bankas 2022” fināla balsojums par gada vērtīgāko dziesmu

Šodien, 3. janvārī, sākas fināla balsojums par gada vērtīgāko popa un roka dziesmu Latvijas Radio 2 rīkotajā aptaujā “Muzikālā banka 2022”. Līdz 16. janvārim 25 fināla dziesmas vērtē klausītāji un “Muzikālās bankas” žūrija, bet no 17. līdz 24. janvārim balsojums turpināsies vairs tikai par 15 klausītāju iemīļotākajām dziesmām. Balsošana notiek mājaslapā muzikalabanka.lv. Gada vērtīgāko dziesmu noskaidros klausītāju balsojums “Muzikālās bankas 2022” apbalvošanas ceremonijas laikā, kas notiks 28. janvārī īsi pēc plkst. 21.00 Latvijas Radio 2 un LTV1 tiešraidē no Daugavpils Olimpiskā centra.

 

“Šajā “Muzikālās bankas” sezonā aptaujā tika iekļautas teju 150 dziesmas un izskanējuši 44 topi. Jāsaka, ka šogad ir klusējuši vairāki lielie mākslinieki, no kuriem daži savas jaunākās dziesmas publicējuši tikai gada izskaņā, līdz ar to vairs nevar paspēt iekļūt finālistu vidū. Lai vai kā – tas dod lielāku iespēju jaunajiem mūziķiem iekļūt finālā,” stāsta Latvijas Radio 2 direktors Kaspars Mauriņš.

Apkopojot gada rezultātus, “Muzikālās bankas 2022” fināla balsojumā iekļuvušas šādas 25 dziesmas alfabētiskā secībā:

 

AFRODĪTE – Aminata

ATPAKAĻ – ArtifexLV un Intars Busulis 

BRĪNIŠĶĪGA DIENA – Dons, rolands če 

CAURI PUĶĒM – Laika upe

GADS BEZ KALENDĀRA – Prāta Vētra, Asnate Rancāne

IELAI PĀRI - Ivo Fomins, Tipa 

KO VAIRĀK MAN VAJAG – MESA

KUR SAULE – Aminata, Būū

LAIKA MAŠĪNA – Katō

LATERNAS – Sudden Lights  

LATVIETIS – Līvi

LIEKA ŠTUKA – Citi Zēni

LĪGAVA – Bermudu Divstūris, Auļi

MĪLESTĪBAS KONTRABANDA – MARTA

MUOSEŅA – Tautumeitas, Renārs Kaupers

PAR TEVI – AnnaKrista, Edavārdi

PASAULE TRĪC – ZeBrene, Sudden Lights 

PIE UPES – Shipsea

PIE VIENAS UGUNS – The Sound Poets 

SARUNĀSIM PARUNĀT – Miks Dukurs, Veiv

SĪKNAUDA – DIONA

TAVS PIESKĀRIENS – Dons

TUKŠU TAČKU – Labvēlīgais tips

TURBULENCE – RAUM

ZELTA VAŽAS – Dārta Stepanova

“Muzikālās bankas 2022” 25 fināla dziesmas vērtē arī neatkarīga un profesionāla žūrija, kurā piedalās operdziedātāja Sonora Vaice, pianists Andrejs Osokins, diriģents Jurģis Cābulis, dziedātāja un vokālā pedagoģe Beāte Zviedre, grupas “Pienvedēja piedzīvojumi” mūziķis Māris Žigats, mūziķis un komponists Aigars Voitišķis, komponiste un grupas “Latvian Voices” dziedātāja Laura Jēkabsone, komponists un producents Edgars Vilcāns, Latvijas Nacionālā teātra dziedošais aktieris Raimonds Celms, kā arī kultūras redaktors un mūzikas apskatnieks Kaspars Zaviļeiskis.

Par savu mīļāko kompozīciju var balsot reizi dienā www.muzikalabanka.lv. Klausītāji un žūrija noteiks tās 15 dziesmas, par kurām turpināsies izšķirošais balsojums, izvirzot gada vērtīgāko dziesmu. Tieši šīs kompozīcijas būs dzirdamas “Muzikālās bankas 2022” noslēguma koncertšovā 28. janvārī tiešraidē Latvijas Radio 2 un LTV1 no Daugavpils Olimpiskā centra.

Par “Muzikālo banku”

“Muzikālā banka” ir Latvijas Radio 2 rīkota aptauja, kurā ik gadu klausītāji nosaka vērtīgākās un mīlētākās pašmāju dziesmas. Latvijas Radio 2 ēterā “Muzikālā banka” skan trīs reizes nedēļā – otrdienās un ceturtdienās plkst. 14.05 un sestdienās no plkst. 12.00. Visa gada garumā klausītāju balsojums mājaslapā www.muzikalabanka.lv nosaka nedēļas, mēneša un gada vērtīgākās popa un roka dziesmas. Tradicionāli “Muzikālās bankas” gada aptauja noslēdzas ar vērienīgu apbalvošanas ceremoniju, kurā piedalās to dziesmu autori un izpildītāji, kuru darbi no radio klausītāju un žūrijas puses tiek novērtēti visaugstāk.

Šogad “Muzikālā banka” notiks jau 23. reizi. “Muzikālā banka 2021” vērtīgākās dziesmas titulu ieguva “Prāta Vētra” un “Tautumeitas” ar dziesmu “Tur, kur Dieva kamanas slīd”. Par otru vērtīgāko dziesmu kļuva “Limuzīns uz krīta”, ko izpilda grupa “Citi Zēni”, savukārt trešo vietu ieņēma Dons ar dziesmu “Tas rakstīts debesīs (Piena ceļš)”.